Slim huis

Slim huis

In Nederland zijn al veel huishoudens die gebruik maken van slimme apparaten, zoals lampen, de deurbel en vele andere toepassingen.

Het probleem met al deze verschillende merken en devices is dat er vaak ook verschillende apps nodig zijn om ze te bedienen. Om dit probleem te tackelen zijn er een aantal oplossingen in de markt die eenvoudig te installeren zijn. Je hebt er wel wat technische kennis voor nodig en dat kunnen wij voor je uit handen nemen.

Home Assistant

Wij hebben uit de verschillende tools gekozen voor “Home Assistant“. Dit is een open source softwarepakket waarmee je vrijwel alle slimme devices kunt bedienen.
Doordat het een Python-programma is, is het gemakkelijk te installeren op hardware als een RaspberryPi, als een jail in Freenas of als een Docker-container. Uiteraard is het ook te installeren op een Linux-, MacOS- of Windows computer.
Doordat het lokaal geïnstalleerd wordt is er geen cloud account nodig en heb je alles in eigen beheer, ook de privacy heb je zelf in de hand.
het voordeel van de open source structuur is dat het gedragen wordt door een wereldwijde groep van gebruikers en ontwikkelaars.
Met Home Assistant is integratie van diverse domotica-protocollen als Z-Wave, Zigbee, WiFi en apparaten van o.a Philips Hue, Harmony, IKEA etc. (ruim 1800) een simpele handeling als het toevoegen van een app.

Bekijk hier een demo omgeving van Home Assistant.